Letní tropy


Pitný režim

Žijeme sice v mírném podnebném pásu, takže si můžeme užívat všechny čtyři roční období, což je rozhodně zajímavé, protože každé má své kouzlo. My se dnes zaměříme především na léto, protože během něj můžou panovat https://www.plzen.eu/obcan/aktuality/aktuality-z-mesta/smogova-situace-panuje-v-plzenskem-kraji.aspx tropické teploty, takže se dostaneme hravě přes 30 stupňů Celsia. Meteorologové při takové příležitosti často vydávají upozornění na tropické teploty, protože zejména pro lidi s nějakými zdravotními problémy můžou být dost náročné. Přeci jen je to pro tělo zátěž a třeba takové srdce se namáhá o dost více.

čisté pobřeží

Základem je ráno dobře posnídat a následně dodržovat pitný režim, protože nedostatek tekutin může vést až ke kolapsu. Noste také pokrývku hlavy a klidně i sluneční brýle. Pro řidiče motorových vozidel volte doporučit brýle s polarizací, protože ty dokáží filtrovat i odražené paprsky. Při pobytu u vody nezapomínejte ani na opalovací krém, ať nejste zbytečně ošklivě spálení.

Bazén

Při těchto vedrech je dobré, když nemusíte pracovat někde venku na sluníčku. Ve volném čase už je dobré udělat si odpočinek, aby si tělo odpočinulo a překonávat zase zítra vysoké teploty pro něj nebylo až tak složité. Jestliže máte vlastní zahradu či alespoň dvůr, tak je to skvělá příležitost pořídit si bazén a mít kdykoliv příležitost k tomu osvěžit se v něm. Zároveň tak můžete mít postaráno o zábavu. Akorát kromě zábavy je to taky trochu starost, protože musíme vodu udržovat v dobrém stavu.

plavecký bazén

Jako první je třeba zajistit vhodné pH a až následně se můžeme přesunout na používání další bazénové chemie. Mezi nejčastější patří chlór, protože ten se stará o desinfekci a zabrání vzniku zelených organismů. Chlor šok je dobrý na začátku sezóny či při velkém znečištění, protože poskytne nárazový účinek. Následně je už zapotřebí vhodně pravidelně dávkovat ten klasický, což lze realizovat i přes rozpouštěcí tablety.